Mezze maniche med basilikaolja, fetaostgratinerade grönsaker och pinjenötter
15-20
Vegetariskt

Mezze maniche med basilikaolja, fetaostgratinerade grönsaker och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Fetaostgratinerade grönsaker

Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Basilikaolja
1 förp
Salt
Ruccola
30 g
Pinjenötter
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 728 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du bråttom? Använd gärna en vattenkokare när du kokar upp pastavattnet.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Fetaostgratinerade grönsaker: Skär zucchini, röd paprika och tomat i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills osten har fått fin färg. 
  3. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Häll tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda med basilikaolja. Smaka av med lite salt. 
  4. Servera basilika pasta med festaostgratinerade grönsaker. Toppa med ruccola och pinjenötter (har du tid, rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna).