Spicy fishcurry med kokos, lime, koriander och jasminris
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Spicy fishcurry med kokos, lime, koriander och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • socker

Jasminris

Jasminris
135 g

Spicy fishcurry

Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Tomat
1 st
Sejrygg (Fisk)
300 g
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
2 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse

Till servering

Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 549 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Klyfta gul lök och strimla pak choy. Skär tomat i små klyftor. Skär sejrygg i mindre bitar.
  3. Spicy fishcurry: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Stek lök och pressad vitlök ca 1 min. Blanda ner röd currypasta, coconut cream, vatten, socker och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner fisken, pak choy och tomat. Låt sjuda under lock ca 2 min.
  4. Klyfta lime. Toppa grytan med koriander och servera med jasminris och limeklyfta.