Stekt kycklingfilé med parmesanpotatis och enkel bearnaise
30-40
11
Points®värde per portion

Stekt kycklingfilé med parmesanpotatis och enkel bearnaise

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • rödvinsvinäger

Parmesanpotatis

Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Salt
2 krm
Paprikapulver
1 tsk
Timjan
10 g
Potatis
400 g

Sallad

Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g

Stekt kycklingfilé

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk

Enkel bearnaise

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Parmesanpotatis: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olivolja. Finriv parmesanost. Strö riven parmesan, salt, paprikapulver och blad från timjan jämnt över bakplåtspappret. Halvera potatis. Lägg potatisen sida vid sida med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 22 min, tills potatisen är mjuk. 
  3. Sallad: Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad vid servering. 
  4. Stekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. 
  5. Lägg över den stekta kycklingen på ugnsplåten med potatisen, när ca 10 min återstår. Tillaga kycklingen tills den är helt genomstekt.
  6. Enkel bearnaise: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera stekt kyckling med parmesanpotatis, sallad och enkel bearnaise.