Fläskkotlett med ljummen potatissallad
30-40
Laktosfri
Utan gluten
12
Points®värde per portion

Fläskkotlett med ljummen potatissallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • balsamvinäger
    • salt
    • svartpeppar
    • flytande margarin

    Potatissallad

    Potatis
    400 g
    Rödlök
    ½ st
    Rädisor
    1 förp
    Sockerärtor
    1 förp
    Mixsallad
    30 g

    Dressing

    Olivolja
    1½ msk
    Balsamvinäger
    1 msk
    Flytande honung
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar

    Fläskkotlett

    Fläskkotlett
    300 g
    Flytande margarin
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
    2. Potatissallad: Skiva rödlök och rädisor. Halvera sockerärtor. Lägg allt i en salladsskål. 
    3. Dressing: Blanda olivolja, balsamvinäger och flytande honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
    4. Potatissallad: Skär potatisen i mindre bitar och lägg i salladsskålen med grönsakerna. Häll över dressingen och blanda väl.
    5. Fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
    6. Servera nystekt fläskkotlett med ljummen potatissallad och mixsallad.