Vårgrön pennepasta med kyckling och parmesan
20-30

Vårgrön pennepasta med kyckling och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

Penne (Vete)
200 g
Broccoli
1 st

Ärt- och parmesansås

Gul lök
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Gröna ärtor
½ förp
Salt
Svartpeppar

Kyckling

Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 771 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 60 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
  2. Grovhacka broccoli. Koka broccoli med pastan ca 3 min mot slutet av koktiden.
  3. Ärt- och parmesansås: Finhacka gul lök. Finriv parmesanost. Smält smör i en kastrull och stek lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner kycklingbuljong och mjölk, lite i taget. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Rör ner ärtor och hälften av parmesanen, spara resten till servering. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Kyckling: Krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek kycklingen på medelvärme ca 6 min runtom, tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Blanda pasta och broccoli med ärt- och parmesansås. Servera med nystekt kyckling och riven parmesan.