Falafelsallad med bulgur och mynta

ViktVäktarna

Vegetariskt

Falafelsallad

med bulgur och mynta
3.35 (95)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Falafelmix
100 g
Vatten
1½ dl
Olja
1 msk
Pizzasås
1 förp
Srirachasås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Bulgur
1 dl
(Vete)
Isbergssallad
½ st
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda pizzasås, srirachasås (efter egen smak) och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt.
 Skär isbergssallad och gurka i mindre bitar. Strimla rödlök tunt. Klyfta tomat. Plocka blad från mynta. Blanda allt i en salladsskål eller servera allt separat. 
Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera nystekt falafel med sallad, bulgur och tomatsås.
Smaklig måltid!