Falafelsallad med bulgur och mynta

ViktVäktarna

Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Falafelsallad

med bulgur och mynta
3.33 (94)
Under 30 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olja
  • salt
Falafelmix
100 g
Vatten
1½ dl
Olja
1 msk
Pizzasås
1 förp
Srirachasås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Bulgur
1 dl
(Vete)
Isbergssallad
½ st
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda pizzasås, srirachasås (efter egen smak) och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt.
 Skär isbergssallad och gurka i mindre bitar. Strimla rödlök tunt. Klyfta tomat. Plocka blad från mynta. Blanda allt i en salladsskål eller servera allt separat. 
Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera nystekt falafel med sallad, bulgur och tomatsås.
Smaklig måltid!