Vegetariskt
Cilbir - Turkiska ägg
med chiliolja, vitlöksyoghurt, tabbouleh och pitabröd3.73 (142)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- olja
- vatten
- ättiksprit (12%)
Bulgur
125 g
Pitabröd
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
1 krm
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Koriander
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Olja
2 msk
Chili flakes
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Spiskummin
1 förp
Salt
½ krm
Vatten
½ dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Ägg
4 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 818 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 89 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur och tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningarna.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Tillsätt chili flakes, sesamfrö, spiskummin och salt. Fräs ca ½ min, det får inte bli bränt. Dra från värmen.
Häll kallt vatten och ättiksprit (12%) i en skål. Knäck ner äggen i skålen. Låt stå ca 10 min.
Skär gurka och tomat i små tärningar. Finhacka rödlök, bladpersilja och koriander. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg allt i en salladsskål och blanda med olivolja och salt. Smaka av med lite pressad saft från den använda citronen.
Koka upp 5 dl vatten i en liten kastrull. Tillsätt äggen (inklusive ätiiksvattnet) till kastrullen. Låt sjuda 3-4 min. Plocka försiktigt upp äggen, de ska kännas mjuka.
Bred ut vitlöksyoghurt i botten på en tallrik. Lägg de pocherade äggen på yoghurten och ringla sedan chiliolja över alltihop. Servera tillsammans med bulgur, tabbouleh och pitabröd.
Smaklig måltid!