Fiskgratäng med kolja, dill och citron
0,8 kg CO2e

Fiskgratäng med kolja, dill och citron

3.91 (77)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Gurka
1 st
Dill
10 g
Citron
1 st
Dill
10 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Grönsaksbuljong
½ påse
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 578 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
Lägg koljafilé i en ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare ca 5 min, tills gratängen fått fin färg.
Tärna gurka smått. Finhacka dill. Blanda ihop i en skål. Klyfta den använda citronen.
Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, dill och citronklyftor.
Smaklig måltid!