Grekland
Utan gluten
Psari plaki - Tomatbräserad torsk
med oliver, fetaost, oregano och citronrisRätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- socker
- svartpeppar
Basmatiris
135 g
Olivolja
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Salt
1 krm
Citron
1 st
Oregano
10 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Örtmix
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
¾ tsk
Lagerblad
1 st
Torskfilé
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Snackoliver
1 förp
Fetaost
50 g
Oregano
10 g
Mixsallad
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 780 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg basmatiris i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och blanda runt. Tillsätt vatten och salt. Koka upp, sänk sedan värmen och koka klart under lock. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka oregano. Blanda det kokta riset med lite extra olivolja, citronzest och oregano precis innan servering.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 5 min på medelvärme. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, lagerblad, örtmix, salt och socker. Låt sjuda ca 10 min.
Lägg torskfilé i en ugnsform och blanda med lite olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Häll tomatsås över fisken och fördela kalamataoliver runt om. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.
Lägg upp mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Klyfta den använda citronen. Smula fetaost och strö över den tomatbräserade fisken. Toppa med färsk oregano och servera med mixsallad, citron- och oreganoris och citronklyfta.
Smaklig måltid!