Köttbullar med gräddsås och lingonsylt

Köttbullar med gräddsås och lingonsylt

Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
900 g
Sugar snaps
1 förp
Gurka
1 st
Lingonsylt
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
1/2 dl
Vatten
1 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
2 krm
Nötfärs
500 g
Vetemjöl
1/2 msk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
3 dl
(Mjölk)
Socker
1/2 tsk
Kinesisk soja
1/2 tsk
Kycklingbuljong
1/2 tärning
Näringsinnehåll per portion
Energi:
705 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sugar snaps koka med potatisen den sista minuten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt och svartpeppar. Tillsätt nötfärs och forma till 16-20 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runtom 2-3 min.
Dela gurka i bitar och lägg upp i en skål.
Vispa ihop vetemjöl, vispgrädde, mjölk, socker och kinesisk soja i en skål. Häll blandningen över köttbullarna i stekpannan och smula ner kycklingbuljongen. Låt allt sjuda 3-4 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera köttbullar med nykokt potatis, gräddsås, gurka, sugar snaps och lite lingonsylt.
Smaklig måltid!