Köttbullar med gräddsås och lingonsylt
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kinesisk soja
- kycklingbuljong
- mjölk
- salt
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
900 g
Sugar snaps
1 förp
Gurka
1 st
Lingonsylt
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
1/2 dl
Vatten
1 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
2 krm
Nötfärs
500 g
Vetemjöl
1/2 msk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
3 dl
Socker
1/2 tsk
Kinesisk soja
1/2 tsk
Kycklingbuljong
1/2 tärning
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 705 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sugar snaps koka med potatisen den sista minuten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt och svartpeppar. Tillsätt nötfärs och forma till 16-20 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runtom 2-3 min.
Dela gurka i bitar och lägg upp i en skål.
Vispa ihop vetemjöl, vispgrädde, mjölk, socker och kinesisk soja i en skål. Häll blandningen över köttbullarna i stekpannan och smula ner kycklingbuljongen. Låt allt sjuda 3-4 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera köttbullar med nykokt potatis, gräddsås, gurka, sugar snaps och lite lingonsylt.
Smaklig måltid!