Grekland
Kycklinggyros med dilltzatziki
pommes frites, pitabröd och tomatsallad4.25 (109)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Three spices
½ påse
Torkad timjan
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olja
Salt
Svartpeppar
Pitabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 755 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda three spices, torkad timjan, salt, pressad vitlök och olja i en rymlig bunke. Strimla kycklinglårfilè och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 15 min.
Skär potatis i pommes frites liknande stavar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Torka av potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Finhacka dill. Blanda ner dill, matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i skålen.
Skär tomat i mindre bitar och finstrimla rödlök. Lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs den marinerade kyckling ca 8 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är helt genomstekt.
Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklinggyros med pommes frites, dilltzatziki, tomatsallad och pitabröd.
Smaklig måltid!