Souvlaki - grillade fläskkarréspett med tzatziki och citron

Grekland

Utan gluten

Souvlaki - grillade fläskkarréspett

med tzatziki och citron
4.03 (371)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • grillspett
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Citron
½ st
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Grillspett
4 st
Snackgurka
1 st
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Isbergssallad
1 st
Bladpersilja
10 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 666 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om ni vill grilla, tänd grillen.
 Lägg bladpersilja, olivolja, pressad vitlök, pressad saft från en halv citron, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer. Skär fläskkarré i bitar (ca 3x3 cm) och lägg i en bunke. Blanda ner marinaden och låt marinera minst 15 min (gärna mer).
 Skär potatis i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och nymald svartpeppar. Ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
 Grovriv gurka. Pressa ur vätskan från gurkan och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
 Finstrimla rödlök och isbergssallad. Lägg allt i en salladsskål tillsammans med plockad bladpersilja. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
 Trä upp det marinerade köttet på grillspett. Grilla eller stek souvlakispetten ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera nygrillade souvlakispett med potatisskivor, tzatziki, sallad och citronklyftor.
Smaklig måltid!