Risnudelwok med pannoumi och jordnötter
25-35
Utan gluten
Vegetariskt

Risnudelwok med pannoumi och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja

Woksås

Lime
1 st
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta

Pannoumi

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Neutral olja

Risnudelwok

Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Pak choy
1 st
Neutral olja

Till servering

Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 648 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  2. Förberedelser: Skala morot och skär i sneda skivor. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla pak choy.
  3. Woksås: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en mixerbunke tillsammans med hackade jordnötter. Tillsätt japansk soja, socker, chili flakes och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer. 
  4. Pannoumi: Tärna pannoumin i cm-stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek osten ca 3 min. Lägg upp på en tallrik och spara pannan. 
  5. Risnudelwok: Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan. Stek morot och röd paprika på hög värme ca 2 min. Tillsätt pak choy, avhällda nudlar och woksås. Låt allt bli varmt.
  6. Servera risnudelwok med grönsaker. Toppa med stekt pannoumi, hackade jordnötter och resterande chili flakes. Servera direkt.