Morot- och ingefärssoppa med bruschetta och ostkräm
25-35
Vegetariskt

Morot- och ingefärssoppa med bruschetta och ostkräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper

Morot- & ingefärssoppa

Morötter
300 g
Ingefära
½ bit
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Lime
½ st
Bladpersilja
20 g
Frömix
1 förp

Bruschetta

Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja

Ostkräm

Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Stora vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Morot- och ingefärssoppa: Slanta morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Kärna ur och skiva röd chili och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
  3. Tillsätt coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min, eller tills morötterna är mjuka. 
  4. Bruschetta: Skiva surdegsbaguette och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja och grädda högt upp i ugnen ca 5 min, tills brödet fått fin färg. 
  5. Ostkräm: Finriv Tanelliost. Häll av och skölj stora vita bönor. Lägg hälften av bönorna och riven ost i en mixerbunke. Tillsätt olivolja, vatten och pressad limesaft. Mixa slätt. Smaka av med lite salt. 
  6. Morot- och ingefärssoppa: Tillsätt resten av bönorna till soppan. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
  7. Grovhacka bladpersilja. Toppa morot- och ingefärssoppa med frömix och persilja. Servera med bruschetta och ostkräm.