Mexikansk chorizogryta med tomat, zucchini och röd chili
20-30
Lägre pris
Laktosfri
Utan gluten

Mexikansk chorizogryta med tomat, zucchini och röd chili

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • socker

Basmatiris

Basmatiris
135 g

Mexikansk chorizogryta

Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Three spices
½ påse
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Röd chili
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse chorizogryta: Skär zucchini i tärningar. Klyfta gul lök och finhacka vitlök. 
  3. Chorizogryta: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs chorizofärs ca 3 min. Tillsätt gul lök, vitlök, three spices och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt zucchini, konserverade körsbärstomater, vatten och socker. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
  4. Finstrimla röd chili och strö över chorizogrytan. Servera med basmatiris.