Pankostekt kyckling med pommes lyonnaise, salviasmör och tomatsallad
30-40
Laktosfri

Pankostekt kyckling med pommes lyonnaise, salviasmör och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, rumstempererat
  • vetemjöl
  • ägg
  • neutral olja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Pommes Lyonnaise

Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Kruspersilja
10 g
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar

Salviasmör

Smör, rumstempererat (Mjölk)
25 g
Torkad salvia
¾ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Pankostekt kyckling

Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Smör (Mjölk)

Tomatsallad

Tomat
3 st
Kruspersilja
10 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 634 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ringla gärna lite god olivolja över mixsalladen.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelse Pommes Lyonnaise: Skär potatis i tunna skivor med mandolin eller vass kniv. Skär gul lök i skivor. Blanda ihop vatten och smulad kycklingbuljong i en skål eller koka upp i en liten kastrull.
  3. Pommes Lyonnaise: Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek löken på medelvärme ca 2 min. Tillsätt potatis till stekpannan och höj värmen. Låt steka under omrörning ca 2 min, tills potatisskivorna börjar få en fin gyllenbrun färg. Häll buljongblandningen över potatisen och låt allt sjuda ca 5 min, tills buljongen kokat in. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över allt i en rymlig ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Salviasmör: Mosa ihop rumstempererat smör, pressad vitlök, torkad salvia, salt och nymald svartpeppar på ett fat.
  5. Pankostekt kyckling: Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på den ena, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek på medelvärme i en stekpanna med smör och olja tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Tomatsallad: Klyfta och dela tomater i bitar. Grovhacka kruspersilja. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Grovhacka kruspersiljan och blanda med potatisen. Servera med frasig kyckling, salviasmör och tomatsallad.