Kinesisk kalkonwok med ingefära, vitlök och pak choy
30-40
Laktosfri

Kinesisk kalkonwok med ingefära, vitlök och pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten
  • salt

Woksås

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Socker
1 msk
Vatten
1 dl

Kalkonwok

Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Neutral olja
Salt
Vetemjöl
Chili flakes

TIll servering

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 707 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Woksås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Fräs vitlök och ingefära ca 1 min, pudra ner vetemjöl och blanda runt. Blanda ner japansk soja, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 3 min.
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelse: Skär pak choy och röd paprika i mindre bitar. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i tunna strimlor. Lägg kalkonköttet på ett fat eller i en rymlig bunke. Krydda köttet med lite salt och blanda med vetemjöl.
  4. Kalkonwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet tills de fått fin yta och är helt genomstekt, ca 5 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur woken.
  5. Tillsätt lite mer olja till woken. Fräs alla grönsaker ca 1 min, krydda med lite salt. Tillsätt det stekta kalkonköttet och woksås. Låt koka ihop ca 1/2 min.
  6. Strö lite chili flakes över woken. Servera med nykokt jasminris.