Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs
20-30
1,0 kg CO2e
Laktosfri

Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • neutral olja

Jasminris

Jasminris
135 g

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk

Vietnamesisk spetskålsallad

Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 ½ msk
Spetskål
1 st
Morot
1 st

Ponzustekt fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 833 kcal
  • Fett 39 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!

  1. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  3. Vietnamesisk spetskålssallad: Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, socker och japansk soja.
  4. Skiva spetskål tunt. Skala och strimla morötter. Lägg allt i bunken med dressing och blanda ordentligt (gärna med händerna).
  5. Ponzuzstekt fläskkarré: Strimla fläskkarré blanda med salt och majsstärkelse i en bunke. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 7 min, tills det är genomstekt. Låt köttet rinna av på en tallrik med hushållspapper.
  6. Häll bort fettet från stekpannan och lägg sedan tillbaka köttet tillsammans med ponzusås. Låt koka ihop ca 2 min, tills det blir glansigt och karamelliserat. Strö över sesamfrö.
  7. Servera ponzustekt fläskkarré med jasminris, spetskålsallad och sojamajonnäs.