30-40
Laktosfri
Utan gluten
Chicken Karaage med vitkålssallad, rostade sesamfrön och citron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- salt
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Jasminris
Jasminris
135 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
1 krm
Chicken Karaage
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 påse
Kycklinglårfilé
300 g
Potatismjöl
2 dl
Neutral olja
Sesam- och vitkålssallad
Vitkål
300 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Majonnäs (Ägg)
1 dl
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 1008 kcal
- Fett 62 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Tillsätt jasminris och sänk värmen till låg värme. Koka under lock ca 10 min.
- Chicken Karaage: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär kycklinglårfilé i 4 bitar per filé. Lägg ner kycklingen i sojablandningen och låt marinera minst 15 min (men gärna lite längre).
- Sesam- och vitkålssallad: Rosta sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Skär vitkålen supertunt och lägg i iskallt vatten, då blir den krispig. Låt stå till servering.
- Chicken Karaage: Häll av marinaden på kycklingen i ett durkslag. Lägg potatismjölet i en bunke och vänd ner kycklingen en i taget så att det blir fina torra bitar, lägg sedan på ett fat. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta (till ca 170°C). Fritera några kycklingbitar i taget ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Sesam- och vitkålssallad: Häll av vattnet från vitkålen och lägg den i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med de rostade sesamfröna.
- Skär citronen i klyftor. Servera friterad kyckling med nykokt jasminris, vitkålsallad, majonnäs och citron.