Persisk linsgryta med cashewnötter, torkade tranbär och basmatiris
20-30
0,5 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Persisk linsgryta med cashewnötter, torkade tranbär och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Persisk linsgryta

Belugalinser
60 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri (Selleri)
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Curry
2 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
65 g

Till servering

Basmatiris
135 g
Torkade tranbär
25 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 694 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Hacka schalottenlök. Skala och grovriv morot. Skala rotselleri med en liten vass kniv och skär i mindre bitar, ca 2x2 cm.
  3. Persisk linsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs rotselleri, schalottenlök, pressad vitlök och curry ca 2 min.
  4. Pudra vetemjöl över grytan. Tillsätt vatten, coconut cream, chili flakes (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjuda ca 10 min. Rör ner morot och avhällda linser, låt sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med pressad saft från en lime, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Blanda ner babyspenat i grytan. Toppa med torkade tranbär och cashewnötter. Servera persisk gryta med basmatiris.