Rostad paprikasoppa med vitlök- och rosmarinbröd
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Rostad paprikasoppa med vitlök- och rosmarinbröd

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Rostad paprikasoppa

Röd paprika
2 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt

Bönspread

Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Rosmarinbröd

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Olivolja
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 715 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostad paprika: Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Halvera tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Bönspread: Häll av och skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
  4. Rosmarinbröd: Dela baguetten på längden och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, torkad rosmarin och lite salt i en skål. Pensla blandningen över brödet. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. 
  5. Rostad paprikasoppa: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes (efter egen smak) ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
  6. Toppa soppan med lite torkad oregano. Servera med rosmarinbröd och bönspread.