Sötpotatissallad med marinerad tofu och koriander- och cashewnötsdressing
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Sötpotatissallad med marinerad tofu och koriander- och cashewnötsdressing

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vatten
  • neutral olja

Marinerad tofu

Tofu (Sojabönor)
230 g
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Three spices
¼ påse
Salt
1 krm
Olivolja

Sallad

Matvete (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Dressing

Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Salt
2 krm
Vatten
½ dl
Neutral olja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 754 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Marinerad tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja och marinera till steg 7.
  3. Rostad sötpotatis: Tvätta och klyfta sötpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med three spices, salt och olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Sallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dressing: Grovhacka koriander och vitlök. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med salt, vatten, neutral olja, chili flakes och cashewnötter. Mixa till en slät dressing med stavmixer. 
  6. Sallad: Grovhacka tomat. Repa bladen från grönkålen och strimla grovt. Lägg i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och krama grönkålen mjuk med händerna. Blanda ner matvete, rostad sötpotatis och tomat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Fördela salladen i 2 djupa skålar. Ringla över dressingen och toppa med marinerad tofu och lite chiliflakes.