Fläskfärsbiffar med srirachayoghurt och syrlig sallad
15-20
Utan gluten

Fläskfärsbiffar med srirachayoghurt och syrlig sallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt
  • socker

Fläskfärsbiffar

Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Srirachayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
1 förp
Salt
½ krm

Gurksallad

Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Salt

Till servering

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 647 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Smaka av med sriracha såsen till önskad hetta.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fläskfärsbiffar: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk soja, vatten, pressad vitlök och salt. Forma till 6 små biffar.
  3. Srirachayoghurt: Blanda matyoghurt, srirachasås (efter smak) och salt i en liten skål. Smaka er gärna fram till önskad hetta genom att ta lite srirachasås i taget.
  4. Gurksallad: Grovhacka koriander och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft av den använda limen, socker och lite salt.
  5. Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  6. Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, srirachayoghurt och jasminris.