Frasig kyckling med bulgur och tzatziki
15-20

Frasig kyckling med bulgur och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt

Broccoli

Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Frasig kyckling

Minutfilé
330 g
Paprikapulver
½ förp
Ströbröd (Vete)
½ dl
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk

Tzatziki

Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Blanda gärna bulgurn med lite vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med paprikapulver.
  4. Frasig kyckling: Krydda minutfilé med salt. Vänd sedan kycklingen i ströbrödsblandningen så att det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida på hög värme. Lägg över på ugnsplåten med broccoli. Tillaga klart högt upp i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite salt.
  6. Servera frasig kyckling med rostad broccoli, tzatziki och nykokt bulgur - se tips!