BBQ- och ingefärsbakad lax med morotsallad
15-20
Utan gluten

BBQ- och ingefärsbakad lax med morotsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger

Ingefärsbakad lax

Ingefära
½ bit
BBQ-sås
3 msk
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt

Morotssallad

Morot
2 st
Neutral olja
Vitvinsvinäger
½ tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm

Till servering

Jasminris
135 g
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 690 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ingefärsbakad lax: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en liten skål och blanda med BBQ-sås. Lägg laxfilé i en liten smord ugnsform och krydda med lite salt. Bred över ingefärssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
  4. Morotssallad: Skala och grovriv morötter, lägg i en skål. Blanda med lite neutral olja, vitvinsvinäger, flytande honung och salt.
  5. Skär snackgurka i stavar. Servera ingefärsbakad lax med morotssallad, jasminris, gurkstavar och matyoghurt.