Vegetarisk pad thai med jordnötter
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Vegetarisk pad thai med jordnötter

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • ägg

Dressing

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Srirachasås
½ tsk
Lime
1 st
Hackade jordnötter (Jordnötter)
30 g

Risnudlar

Risnudlar, (100 g)
½ förp

Pad thai

Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Röd paprika
½ st
Broccoli
½ st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Hackade jordnötter (Jordnötter)
10 g
Koriander
20 g
Ägg (Ägg)
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Dressing: Skala och riv ingefära. Lägg pressad vitlök, riven ingefära, vitvinsvinäger, socker, japansk soja, srirachasås, pressad limesaft och jordnötter i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med srirachasås för extra hetta. 
  2. Risnudlar: Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Pad thai: Skiva rödlök, pak choy och röd paprika. Skär broccoli i buketter. 
  4. Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rödlök, röd paprika och broccoli ca 3 min. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen börjar stelna. Blanda ner pak choy, dressing och risnudlar. Låt allt bli varmt.  
  5. Toppa woken med koriander och hackade jordnötter.