Pasta med kyckling och soltorkade tomater
25-35
12
Points®värde per portion

Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Kyckling med soltorkade tomater

Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+1 tsk
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl

Till servering

Penne (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Chili flakes
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Häll av soltorkade tomater. Strimla soltorkade tomater och gul lök. Kvarta champinjoner. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. 
  3. Till servering: Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Kyckling med soltorkade tomater: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Stek gul lök och champinjoner ca 3 min, lägg på ett fat. Spara grytan.
  5. Hetta upp flytande margarin i den använda stekgrytan. Bryn kycklingbitarna runt om, ca 3 min. Lägg tillbaka lök och svamp, krydda allt med salt och nymald svartpeppar.
  6. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och soltorkad tomat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt. Rör ner minifraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera kycklinggryta med soltorkade tomater, penneapasta och ruccola. Toppa med chili flakes.