Fläskkotlett med rostad potatis, mild chilisås och krispig sallad
25-35
Utan gluten
13
Points®värde per portion

Fläskkotlett med rostad potatis, mild chilisås och krispig sallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • vatten

Rostad potatis

Potatis
400 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Chilisås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sweet chilisås
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar

Sallad

Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
65 g

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Chilisås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Sallad: Blanda ihop vitvinsvinäger, olivolja, vatten, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finstrimla rödlök och kvarta rädisor. Lägg ner i salladsskålen. Blanda ner mixsallad vid servering.
  5. Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
  6. Servera stekt fläskkotlett med rostad potatis, chilisås och sallad.