Fried rice med svamp och pannoumi
20-30
Utan gluten
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Fried rice med svamp och pannoumi

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja

Fried rice

Basmatiris
1 dl
Morot
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk

Till servering

Lime
1 st
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris ca 8 min, så riset fortfarande har kvar lite kärna, när du häller av riset.
  2. Förberedelser: Skala morot och ingefära. Tärna morot smått och skär champinjoner i mindre bitar. Tärna pannoumi i ca ½ cm-tjocka tärningar och strimla salladslök. Finhacka vitlök och ingefära. 
  3. Fried rice: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna tills de är gyllene, ca 2 min. Lägg på ett fat, spara stekpannan. 
  4. Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek morötter och svamp ca 3 min. Låt vitlök och den vita delen på salladslöken och ingefära steka med ca 1 min under omrörning. Blanda ner det kokta riset och låt det steka med ca 3 min.
  5. Vispa upp ägg i en liten skål. Blanda ner äggvispet, japansk soja och pannoumi i grönsaksfräset. Stek ytterligare någon minut tills äggen stelnat. 
  6. Klyfta lime. Toppa med koriander, resten av salladslöken och servera med limeklyftor.