Tacopasta med nötfärs och jalapeño- och fetaosttopping
20-30
15
Points®värde per portion

Tacopasta med nötfärs och jalapeño- och fetaosttopping

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
125 g

Tacokryddad pastasås

Gul lök
1 st
Jalapeño
½ st
Neutral olja
1 tsk
Nötfärs, (5%)
250 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
½ tsk

Topping

Tomat
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Tacokryddad pastasås: Hacka gul lök och finhacka jalapeño (tänk på att färsk chili varierar i styrka). 
  3. Pasta: Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tacokryddad pastasås: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och fräs nötfärs, ca 5 min. Tillsätt gul lök, jalapeño, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Blanda ner krossade tomater, vatten, kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud ca 5 min. 
  5. Topping: Tärna tomat och fetaost. Skiva jalapeño tunt (efter egen smak). Lägg allt i en skål och blanda ner koriander.
  6. Häll tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda ner pastasåsen. Servera i djupa tallrikar och toppa med fetaosttoppingen.