Örtstekt kycklingfilé med bulgur, tomatsky och rostad rotselleri
30-40
Laktosfri
6
Points®värde per portion

Örtstekt kycklingfilé med bulgur, tomatsky och rostad rotselleri

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • vatten

Rostad rotselleri

Rotselleri (Selleri)
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Örtstekt kyckling

Tomat
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Svartpeppar
2 krm
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
2 krm
Vatten
1 dl

Till servering

Bulgur (Vete)
1 dl
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rostad rotselleri: Skala rotselleri och skär i ca 2x2 cm avlånga stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Örtstekt kyckling: Tärna tomat och dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt, örtmix och lite nymald svartpeppar. 
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om. Tillsätt tomat, tomatpuré, vitvinsvinäger, socker och vatten. Låt sjuda ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av tomatskyn med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Rör ner olivolja och vitvinsvinäger i den nykokta bulgurn, smaka av med lite salt. Servera med örtstekt kyckling, rostad rotselleri och tomatsky.