Stekt sejrygg med kokt potatis, broccoli, och varm citron- och gräslökssås
30-40
Utan gluten
7
Points®värde per portion

Stekt sejrygg med kokt potatis, broccoli, och varm citron- och gräslökssås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar

Citronsås

Citron
½ st
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Grönsaksbuljong
¼ påse
Gräslök
10 g

Stekt sejrygg

Sejrygg (Fisk)
300 g
Flytande margarin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering

Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Babyspenat
30 g
Gräslök
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i mindre buketter och låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
  2. Citronsås: Skölj citron i ljummet vatten och skala citron med potatisskalare (endast det gula). Koka skalen i en liten kastrull med vatten ca 3 min. Häll av och finhacka skalen. 
  3. Citronsås: Koka upp citronskal, minifraiche och grönsaksbuljong i en kastrull. Smaka av med pressad citronsaft. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Strimla all gräslök och rör ner hälften vid servering.
  4. Stekt sejrygg: Krydda sejrygg med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek sejrygg ca 3 min per sida, tills fisken är klar.
  5. Servera stekt sejrygg med citronsås, potatis, broccoli och babyspenat. Toppa med resterande gräslök.