Kyckling i sötsyrlig dillsås med rimmad gurka och dillrostade morötter
30-40

Kyckling i sötsyrlig dillsås med rimmad gurka och dillrostade morötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • olivolja
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • ättiksprit (12%)

Rimmad gurka

Snackgurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
1 krm

Kokt potatis

Potatis
400 g

Dillrostade morötter

Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
5 g

Kyckling i dillsås

Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
¾ msk
Vatten
1 ¾ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
15 g
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
¾ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 558 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rimmad gurka: Skär tunna skivor av gurkan med en vass kniv eller osthyvel. Lägg i en skål och blanda med salt och socker. Låt stå tills servering.
  3. Kokt potatis: Koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Dillrostade morötter: Skala morötter och skär i stavar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Plocka dill och blanda med de rostade morötterna precis innan servering.
  5. Kyckling i dillsås: Finhacka gul lök. Halvera kycklinglårfilé, se tips. Hetta upp lite smör i en stekgryta och fräs kyckling och lök ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i kycklinggrytan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Häll bort vätskan från den rimmade gurkan. Servera kyckling i sötsyrlig dillsås med dillrostade morötter, rimmad gurka och potatis.