Krämig tomat- och parmesanpasta med knaperstekt kalkonbacon
20-30

Krämig tomat- och parmesanpasta med knaperstekt kalkonbacon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tomat- och parmesansås

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar

Grönsaker

Cocktailtomater
250 g
Babyspenat
30 g

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 774 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Tomat- och parmesansås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Om ni vill, mixa såsen slät med stavmixer.
  3. Grönsaker: Halvera cocktailtomater. Lägg upp tomat och babyspenat i separata skålar, eller lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  5. Till servering: Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  6. Blanda nykokt pasta med tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och kalkonbacon. Servera med grönsaker.