Räkbowl med ingefärspicklad gurka och rostade sesamfrön
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Räkbowl med ingefärspicklad gurka och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • ättiksprit (12%)
  • socker
  • salt

Ris

Jasminris
135 g

Ingefärspicklad gurka

Ingefära
¾ bit
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
2 msk
Snackgurka
1 st

Marinerade räkor

Ingefära
¼ bit
Lime
½ st
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 ½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Räkor (Kräftdjur)
1 förp

Tillbehör

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Rödkål
150 g

Sesamdressad spenat

Babyspenat
30 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Lime
½ st
Salt

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 663 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna mandolin för att kunna skiva riktigt tunt!

  1. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Ingefärspicklad gurka: Skala och finhacka ingefära. Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och ingefära i en bunke. Hyvla snackgurka tunt (se tips). Blanda ner i bunken och låt dra tills servering.
  3. Marinerade räkor: Skala och finriv resten av ingefäran. Lägg i en skål och blanda med pressad limesaft, japansk soja och sesamolja. Häll av räkor och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
  4. Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Finstrimla rödkål (se tips). Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
  5. Sesamdressad spenat: Lägg babyspenat i en skål och blanda med sesamolja, pressad limesaft och lite salt.
  6. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en skål.
  7. Lägg upp jasminris i två skålar. Fördela marinerade räkor, rödkål, sesamdressad spenat och ingefärspicklad gurka över. Ringla på sojamajonnäs och toppa med rostade sesamfrön.