Laktosfri
Pulled chicken burger
med coleslaw och limedressad rödlök3.92 (96)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- socker
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
BBQ-sås
1 förp
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Coleslawmix
1 förp
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 654 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt.
Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål. Strö på socker och pressa över limesaft.
Lägg coleslawmix i en bunke. Blanda med majonnäs, dijonsenap (efter egen smak), vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll av buljongen och lägg upp kycklingen på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling med BBQ-sås i den använda kastrullen.
Skiva tomat. Fyll hamburgerbröd med pulled chicken, lite coleslaw, tomat och limedressad rödlök. Servera med resten av coleslaw.
Smaklig måltid!