Mexikansk bowl med rostad zucchini, bönor, majs och avokado

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Mexikansk bowl med rostad zucchini, bönor, majs och avokado

3.84 (62)
Under 30 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Zucchini
1 st
Olja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Salt
Majs, (160 g)
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Avokado
½ st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Salladslök
½ förp
Tomatsalsa
½ förp
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär zucchini i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills zucchinin fått fin färg.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladslök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad limesaft, neutral olja, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och lite salt. När zucchini är klar, blanda ner dressingen. 
Häll av och skölj majs och svarta bönor. Tärna avokado och fetaost. Strimla salladslök. 
Lägg basmatiris i skålar. Fördela rostad zucchini, majs, svarta bönor, avokado, fetaost, salladslök och tomatsalsa över riset. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!