Lägre pris
Lägre pris
Kålpannkaka med bacon
och rårörda lingonRätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vetemjöl
- mjölk
- salt
- olja
- smör
Vetemjöl
1 dl
Mjölk
1 dl
Ägg
3 st
Salt
½ tsk
Spetskål
200 g
Olja
Tärnat bacon
1 förp
Gul lök
2 st
Smör
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 651 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd två stekpannor för snabbare tillagning!
Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål, blanda ner i smeten.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek smeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan (se tips). Täck gärna pannkakan med lite aluminiumfolie.
Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper. Spara stekpannan.
Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek lök ca 5 min. Blanda med bacon.
Dela pannkakan i fyra delar. Toppa med bacontopping. Servera med en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!