Laktosfri
Limekryddade färsbiffar
med asiatisk potatissallad, koriander och sesamfrön4.13 (423)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- olja
- socker
- vitvinsvinäger
Ströbröd
½ förp
Vatten
½ dl
Japansk soja
⅓ förp
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Blandfärs
250 g
Olja
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Socker
2 tsk
Japansk soja
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Chili flakes
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 582 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de får en gyllene färg.
Dela potatis i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
Skiva snackgurka och rödlök tunt. Lägg gurkan och löken i en salladsskål. Blanda ner socker, japansk soja, vitvinsvinäger, neutral olja och pressad vitlök. Låt stå och marinera tills potatisen är klar. Rör om ibland.
Lägg ströbröd i en bunke och blanda ner vatten, japansk soja, salt, chili flakes och pressad vitlök.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Blanda ner limeskal och blandfärs i bunken. Forma till 6 små färsbiffar. Stek ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Häll av potatisen. Strimla pak choy och grovhacka koriander. Blanda ner allt försiktigt i salladsskålen med grönsaker. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och chili flakes. Toppa med sesamfrön.
Servera limekryddade färsbiffar med asiatisk potatissallad och limeklyfta.
Smaklig måltid!