Laktosfri
Utan gluten
Stekt torsk med sojasmör, pak choy och sesamfrön
4.01 (342)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Smör
25 g
Japansk soja
½ förp
Torskfilé
300 g
Smör
1 tsk
Salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 548 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt.
Hetta upp neutral olja i en stekpannan. Fräs pak choy och rödlök på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner japansk soja.
Skär torsk i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera stekt torsk med sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!