Stekt torsk med sojasmör, pak choy och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten

Stekt torsk med sojasmör, pak choy och sesamfrön

4.01 (342)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Smör
25 g
(Mjölk)
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 548 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. 
Hetta upp neutral olja i en stekpannan. Fräs pak choy och rödlök på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner japansk soja.
 Skär torsk i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. 
Servera stekt torsk med sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!