Spaghetti med gochujang, stekt ägg och salladslök

Frida Ronge

Vegetariskt

Spaghetti med gochujang, stekt ägg och salladslök

3.6 (136)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • pastavatten
Spaghetti
200 g
(Vete)
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Smör
25 g
(Mjölk)
Pastavatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Gochujangpasta
1 msk
Citron
½ st
Ägg
2 st
(Ägg)
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
 Kvarta champinjoner. Finhacka vitlök. Skär salladslök i tunna skivor. Häll av majsen och finriv parmesanost.
Koka spaghetti ca 3 minuter kortare än anvisningen (den ska vara riktigt al dente). Spara ca 2 ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
Stek ägg i en stekpanna med lite olja. Krydda med lite salt.
 Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek vitlök och champinjoner ca 2 min. Blanda ner gochujangpasta, vispgrädde och hälften av pastavattnet. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda ner den kokta spaghettin, majs och hälften av parmesanosten. Blanda runt och späd med mer pastavatten till en krämig pasta, låt allt koka ihop ca 3 min eller tills pastan känns klar. Smaka av med pressad citron och salt.
Lägg upp krämig pasta i tallrikar och toppa med salladslök och stekt ägg. Servera direkt!
Smaklig måltid!