Gräddig pasta med ärtor, broccoli och mandel

Lägre pris

Vegetariskt

Gräddig pasta med ärtor, broccoli och mandel

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gröna ärtor
1 förp
Vitvinsvinäger
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
631 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. 
Blanda vispgrädde, vatten (gärna från pastakoket) och grönsaksbuljong i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Tillsätt gröna ärtor. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite vitvinsvinäger.
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna. Lägg över på en tallrik. Hyvla Tanneli hårdost. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp lite neutral olja i den använda sekpannan och stek broccoli hastigt. 
Blanda den kokta pastan med pastasås och ärtor. Fördela i två djupa tallrikar. Servera ärtpastan toppad med broccoli, hyvlad ost och mandelspån. 
Smaklig måltid!