Salsicciafrikadeller i tomatsås med pasta och broccoli

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri

Salsicciafrikadeller i tomatsås med pasta och broccoli

3.66 (85)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
Linguine
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Peppar- och fänkålsmix
1 förp
(Senap)
Salt
½ tsk
Socker
2 krm
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 667 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skiva gul lök. Forma salsicciafärsen till små köttbullar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Koka med broccolin de sista 2 min. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek salsicciafrikadellerna ca 2 min. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, peppar- och fänkålsmix, salt och socker. Sjud ca 7 min, tills salsiccian är helt genomkokt.
Blanda ihop pasta och salsicciafrikadeller i tomatsås, späd eventuellt med lite pastavatten om såsen känns för tjock. Servera direkt!
Smaklig måltid!