Mexiko
Laktosfri
Utan gluten
Limemarinerad lax och räkor
med salsa aguachile, tortillachips och svart ris4.13 (68)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Svart ris
125 g
Lime, skal
1 st
Laxfilé
1 st
Räkor
1 förp
Olja
Salt
Snackgurka
1 st
Rädisor
½ förp
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Jalapeño
1 st
Koriander
10 g
Lime, saft
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
½ förp
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
½ dl
Chilimajonnäs
½ förp
Koriander
10 g
Tortillachips
1 påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 923 kcal
- Fett: 47 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du önskar mildare smak på rödlöken. Lägg den skivade löken i kallt vatten ca 5 min innan servering.
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skär laxen i tärningar. Häll av räkor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1 min, tills den fått lite färg men inte blivit genomstekt. Lägg över i en skål och tillsätt lite salt, limeskal och räkorna.
Dela gurka på längden och skrapa ut innanmätet med en sked. Spara innanmätet till salsan. Skära resten av gurkan och rädisorna i skivor. Skala rödlök och morot (se tips!). Skär i tunna skivor.
Skiva hela jalapenon tunt och spara hälften till servering. Lägg resten av jalapenon i en mixerbunke. Tillsätt innanmätet från gurkan, pressad saft från den använda limen, "hackad ingefära, vitlök och chili", vatten, salt, socker och koriander. Mixa till en tunn sås med stavmixer. Smaka av med salt och socker.
Fördela salsa aguachile på ett fat och lägg på grönsaker, svart ris, laxen och räkorna. Toppa med chilimajonnäs, koriander och jalapeno. Servera tillsammans med nachochips.
Smaklig måltid!