Mexiko
Tacopanna med nötfärs
mozzarella, picklad jalapeño och rökt chilidressing4.08 (119)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Gul paprika
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rökt chilikrydda
½ förp
Mexikansk grillkrydda
½ förp
Mozzarella
1 förp
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Socker
3 msk
Majonnäs
½ dl
Rökt chilikrydda
½ förp
Tortillabröd
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 899 kcal
- Fett: 53 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du inte har ett lock, täck med ett ark aluminiumfolie!
Strimla gul paprika. Skiva rödlök och jalapeño tunt.
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och socker i en kastrull. Ta från värmen och vänd ner rödlök och jalapeño. Låt dra tills servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min, tills det är genomstekt. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och rökt chilikrydda. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan och fräs paprika ca 2 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka färsen i pannan och krydda med mexikansk grillkrydda. Fördela mozzarella i mindre bitar ovanpå. Lägg på ett lock (se tips) och låt stå på låg värme tills osten smält.
Blanda majonnäs och rökt chilikrydda i en skål.
Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Frys in resten av bröden!
Servera tacopanna toppad med rökt chilidressing, picklad rödlök och jalapeño och koriander. Låt alla fylla sina egna tortillabröd!
Smaklig måltid!