Tacopanna med nötfärs, mozzarella, picklad jalapeño och rökt chilidressing

Mexiko

Tacopanna med nötfärs

mozzarella, picklad jalapeño och rökt chilidressing
4.08 (119)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
Gul paprika
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rökt chilikrydda
½ förp
Mexikansk grillkrydda
½ förp
(Svaveldioxid)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Socker
3 msk
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Rökt chilikrydda
½ förp
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 899 kcal
  • Fett: 53 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du inte har ett lock, täck med ett ark aluminiumfolie!

Strimla gul paprika. Skiva rödlök och jalapeño tunt. 
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och socker i en kastrull. Ta från värmen och vänd ner rödlök och jalapeño. Låt dra tills servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min, tills det är genomstekt. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och rökt chilikrydda. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan och fräs paprika ca 2 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka färsen i pannan och krydda med mexikansk grillkrydda. Fördela mozzarella i mindre bitar ovanpå. Lägg på ett lock (se tips) och låt stå på låg värme tills osten smält. 
Blanda majonnäs och rökt chilikrydda i en skål.
 Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Frys in resten av bröden!
Servera tacopanna toppad med rökt chilidressing, picklad rödlök och jalapeño och koriander. Låt alla fylla sina egna tortillabröd!
Smaklig måltid!