Lägre pris
Lägre pris
Vegetariskt
Indisk pannoumigryta
med curryrisRätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vatten
- vetemjöl
- socker
- olja
- salt
- vitvinsvinäger
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
Basmatiris
135 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ¾ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Pannoumi
1 förp
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
Smör
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Garam masala
½ förp
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
1 ½ dl
Socker
½ tsk
Olja
Salt
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 673 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna pannoumi och röd paprika. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk.
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och grönsaksbuljong. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp smör i en stekgryta och fräs paprika och lök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och garam masala, fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, grönsaksbuljong, vatten och socker. Låt puttra ca 10 min.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek pannoumi runtom tills den fått fin färg. Rör ner pannoumi och selleri i grytan. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger.
Servera indisk pannoumigryta med curryris.
Smaklig måltid!