Indisk pannoumigryta med curryris

Lägre pris

Lägre pris
Vegetariskt

Indisk pannoumigryta

med curryris
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • vetemjöl
  • socker
  • olja
  • salt
  • vitvinsvinäger
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Basmatiris
135 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ¾ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Garam masala
½ förp
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
1 ½ dl
Socker
½ tsk
Olja
Salt
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 673 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna pannoumi och röd paprika. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk. 
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och grönsaksbuljong. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp smör i en stekgryta och fräs paprika och lök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och garam masala, fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, grönsaksbuljong, vatten och socker. Låt puttra ca 10 min. 
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek pannoumi runtom tills den fått fin färg. Rör ner pannoumi och selleri i grytan. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger.
Servera indisk pannoumigryta med curryris. 
Smaklig måltid!