Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- vatten
- socker
- olivolja
- vitvinsvinäger
Till servering
Basmatiris
125 g
Butter chicken
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Koriander
10 g
Kycklingfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 påse
Butter chicken paste
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Gurksallad
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 659 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse butter chicken: Klyfta rödlök. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka koriander. Dela kycklingfilé i mindre bitar.
- Butter chicken: Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs kyckling, rödlök och vitlök ca 3 min. Krydda med salt och malen ingefära. Tillsätt butter chicken paste och blanda runt. Blanda ner tomatpuré, vatten, coconut cream, kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka eventuellt av med mer salt. Blanda ner koriander och en klick extra smör i grytan precis innan servering.
- Gurksallad: Tärna gurka. Finhacka rödlök och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
- Servera butter chicken med basmatiris och gurksallad.