Havets fiskfrikadeller i krämig citronsås
med dill, rödlök och potatis3.94 (247)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- smör
- olja
- vetemjöl
- vatten
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Ströbröd
2 msk
Mjölk
2 msk
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Clariasfärs
250 g
Smör
Olja
Citron
1 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Smör
Vetemjöl
½ msk
Vatten
¾ dl
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 588 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök och dill. Lägg undan allt till servering. Klyfta den använda citronen. Skär broccoli i buketter.
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner clariasfärs och forma smeten till ca 8 frikadeller.
Hetta upp smör och neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fiskfrikadellerna runtom, ca 4 min. Lägg upp på en tallrik, spara stekpannan.
Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt grönsaksbuljong och låt allt sjuda ca 2 min. Smaka av med ca ½ msk pressad citron. Lägg tillbaka de stekta fiskfrikadellerna och låt sjuda under lock ytterligare ca 5 min, eller tills frikadellerna är klara.
Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av.
Strö dill, rödlök och rivet citronskal över fiskfrikadeller i citronsås. Servera med broccoli och kokt potatis.
Smaklig måltid!