Pizza caprese med prosciutto
ruccola och basilikaolja4.1 (99)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
Tomat
1 st
Pizzabotten
2 st
Bakplåtspapper
2 st
Pizzasås
1 förp
Riven mozzarella
100 g
Salt
Mozzarella
1 förp
Basilikaolja
½ förp
Prosciutto
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 924 kcal
- Fett: 41 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär tomat i tunna skivor.
Bred ut pizzasås på pizzabottnarna. Fördela riven mozzarella och lägg ut tomatskivor. Krydda med lite salt och torkad oregano.
Lägg över pizzorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt högst upp i ugnen och en plåt i mitten av ugnen. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Grädda totalt ca 7 min, eller tills pizzorna fått fin färg.
Bryt små bitar av mozzarella. Ringla basilikaolja över pizzorna. Toppa med mozzarellabitar, prosciutto och ruccola. Servera direkt!
Smaklig måltid!