Pizza med tacostekt kalkonfärs och mozzarella
Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Three spices
⅓ påse
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Tomatsalsa
1 förp
Mozzarella
1 förp
Pizzabottnar
1 förp
Bakplåtspapper
Coleslawmix
1 förp
Olja
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 902 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 99 g
- Protein: 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Behöver du grädda pizzorna i omgångar? Dela de färdiggräddade pizzorna i bitar och ät under tiden resterande är i ugnen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, three spices och salt, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten och tomatsalsa. Låt koka ihop ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Grovriv mozzarella. Lägg pizzabottnar på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela tacofärsen över pizzorna och toppa med riven mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen ca 8 min, tills pizzorna fått fin färg. Byt plats på plåtarna efter halva tillagningstiden.
Lägg coleslawmix i en salladsskål. Blanda ner lite neutral olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera tacopizza med kålsallad.
Smaklig måltid!